Picture
 

Corona maatregelen

Van deels open naar open met restricties

Vanaf maandag 27 juli 2020 voeren we een aantal versoepelingen door. De afgelopen periode heeft ons geleerd dat we de teugels op een verantwoorde manier kunnen laten vieren. In overleg met Zwemschool Henny de Groot hebben we onderstaande veranderingen doorgevoerd en wordt ook rekening gehouden met de aanpassingen van het Protocol Verantwoord Zwemen.

Veranderingen Zwembad de Horsten.

 • Het reserveren voor abonnementhouders is niet meer nodig. Registratie van aanwezigheid wordt nu alleen vastgelegd via het abonnement.
 • De tijdsblokken voor het recreatief zwemmen worden afgeschaft. Vanaf maandag 27 juli 2020 is er 1 tijdsblok van 13:00 uur tot 17:30 uur.
 • Niet-abonnementhouders voor recreatief zwemmen of ochtendzwemmen moeten zich registreren bij de kassa door een registratieformulier in te vullen of registreren zich bij het reserveren via de website van Zwembad de Horsten.
 • Voor Banenzwemmen, Aquajogging en Zwemclinic moet het bezoek worden gereserveerd via de website van Zwembad de Horsten. Dit geldt voor zowel abonnementhouders als niet-abonnementhouders. De ochtendzwemmers die zwemmen in het ‘vrije’ gedeelte hoeven niet te reserveren.
 • Het terras bij de kiosk ’t Winkeltje wordt opengesteld voor de klanten van de kiosk en dient tevens als wachtruimte voor de ouders/begeleiders van kinderen die zwemles hebben.
 • De tarieven voor het recreatief zwemmen zijn door het vervallen van de tijdsblokken aangepast. Vanaf maandag 27 juli 2020 kost een entreekaartje €4,50.
 • Vanaf maandag 27 juli 2020 kan via de webshop van Zwembad de Horsten een
  10-badenkaart worden gekocht voor het recreatief zwemmen.
  De prijs van de 10-badenkaart is €35,00.
 • Er mogen geen fietsen op het zwembadterrein worden gestald. De fietsenstalling bij het zwembad wordt bewaakt met een veiligheidscamera.
 • Bezoekers worden dringend verzocht geen auto’s te parkeren voor de fietsenstalling.

Maatregelen corona

Seizoen 2020 wordt een ander seizoen dan anders. De maatregelen rondom het coronavirus zorgen ervoor dat we alles anders moeten organiseren. Maar, binnen die maatregelen kun je gelukkig nog wel lekker komen zwemmen! Als Zwembad de Horsten volgen we de coronaprotocollen die zijn opgesteld door het RIVM en de zwembadbranche.
Dit zijn de belangrijkste dingen die je moet weten als je bij ons wilt komen zwemmen:

 • Kom alleen als je gezond bent. Kom dus niet als je (milde) verkoudheidsklachten hebt, maar ook niet als je andere onderliggende gezondheidsklachten hebt waardoor je een groter risico loopt bij een besmetting met het virus. Krijg je tijdens je bezoek klachten, ga dan naar huis. Is iemand in je huishouden ziek? Blijf dan ook thuis. (Zie ook de algemene richtlijnen van de Rijksoverheid)
 • Houd 1,5 meter afstand tot anderen. Met uitzondering van mensen uit hetzelfde huishouden. Gelukkig hebben we een fijne grote ligweide met genoeg plek voor iedereen.
 • Volg altijd de instructies van ons badpersoneel op.
 • Je moet vooraf online reserveren. De enige uitzondering hierop is het Ochtendzwemmen (alleen voor 18+) in de ochtend op maandag t/m vrijdag. Hiervoor hoef je niet te reserveren, maar als het bad vol is moet je wachten.
 • Kom alleen of met mensen uit je eigen huishouden.
 • Kom niet te vroeg (maximaal 5 minuten voor de start van het blok waarvoor je een ticket hebt) en houd als je moet wachten ook voldoende afstand tot anderen.
 • Ga voordat je komt zwemmen thuis naar het toilet. Gebruik de toiletten bij het zwembad alleen als het écht nodig is.
 • Trek thuis je zwemkleding aan. Bij het bad wijzen we je waar je je overige kleding kunt uittrekken en opbergen. Neem daarvoor zelf een tas mee.
 • Was voor je naar het bad komt je handen.
 • Douche thuis. De douches zijn afgesloten. Je kunt je na het zwemmen wel omkleden in de badhokjes.
 • Als je in het water gaat krijg je een bandje om (er is een maximaal aantal plekken in het water) deze lever je weer in als je het water verlaat om naar de ligweide te gaan.
 • Ouders houden zo veel mogelijk toezicht vanaf de kant en houden afstand tot elkaar.
 • Desinfecteer je handen voordat je iets gaat bestellen bij de kiosk.

Algemene informatie over seizoen 2020

De afgelopen weken is er hard gewerkt om Zwembad de Horsten coronaproof te maken. Er zijn drang- en bouwhekken geplaatst en looproutes aangelegd. Geen fraai aangezicht, maar nodig om ieders gezondheid niet in gevaar te brengen. Spontaan langskomen kan dit jaar helaas niet. Er moet vooraf online een tijdblok via de website gereserveerd worden. Aan de kassa kan geen tijdblok worden gereserveerd.
Door de maatregelen is er voor maximaal 110 zwemmers tegelijk plek in het zwembad. Er mogen 200 mensen tegelijk op het complex aanwezig zijn.

Je moet de 1,5 meter regel in acht nemen.

Tijdens het seizoen kunnen maatregelen worden aangepast door gewijzigde omstandigheden.

Ik wil een tijdblok reserveren

Voordat je naar het zwembad komt moet je online reserveren en een kaartje hebben gekocht via de website. Per recreatief tijdblok hebben we plek voor 200 personen op het complex (110 in het zwembad en de rest op de ligweide). Heb je geen abonnement, dan betaal je €2,75 per persoon per tijdblok. Dit is inclusief 50 cent administratiekosten. Je krijgt de kaarten in je mail. Deze moet je printen en meenemen of bij de kassa op je telefoon laten zien. Op je ticket vind je nog een keer alle maatregelen die gelden in het zwembad. Voordat je reserveert is het goed om de maatregelen rondom het coronavirus door te lezen. Zo weet je wat je in het bad kunt verwachten. We gaan er ook vanuit dat je alleen naar het zwembad komt als je gezond bent, volg hierbij ook de richtlijnen vanuit de Rijksoverheid.

Belangrijk om te weten: 
Wanneer u een abonnement heeft aangeschaft, kan het alsnog gebeuren dat er geen ruimte meer is bij de reservering. Wij doen er alles aan om teleurstellingen te voorkomen.

Iedere donderdag openen we de reserveringen voor de week er na (maandag tot en met zondag).

>> Klik hier om te reserveren

Voordat je vertrekt

Voordat je vertrekt naar het zwembad weet je zeker dat jij en jouw huisgenoten gezond zijn en geen (milde) verkoudheidsklachten hebben, koorts of benauwdheid. Daarnaast heb je thuis je zwemkleding aangetrokken en ben je als het nodig is naar het toilet geweest. De kleedruimtes en toiletten in het zwembad worden zo min mogelijk gebruikt.

Als je bij het zwembad aankomt

Houd voldoende afstand tot anderen. Je komt niet eerder dan 5 minuten voor de afgesproken starttijd naar het zwembad. Je volgt de route bij de ingang. Moet je wachten, dan bewaar je afstand tot anderen. Bij de kassa wordt de QR-code van je ticket en je abonnement gescand. Daarna volg je de looproute en volg je de aanwijzingen van ons badpersoneel.

Als je gaat zwemmen

Eenmaal bij het bad zoek je een plek op de speelweide op minimaal 1,5 meter afstand van andere bezoekers. Wil je het water in, dan ga je naar de ingang bij de badmeesterspost. Bij deze ingang doe je een bandje om. Zijn de bandjes op, dan moet je even wachten. Ga je uit het water? Dan lever je je bandje weer in, zodat de volgende het water in kan. Kinderen zonder diploma mogen alleen in het eerste bad en moeten verplicht zwembandjes om.

Als je iets wilt eten

Dan kun je ook terecht bij de kiosk. We hebben het assortiment aangepast. Je volgt de aangegeven looproute en desinfecteert je handen voordat je iets gaat bestellen. Je blijf niet onnodig lang in de buurt van de kiosk staan.

Als je vertrekt

Je kunt je niet bij het zwembad douchen! Aan het einde van de tijdblok of wanneer je wilt gaan kun je je op de aangewezen plek omkleden. We vragen je om op tijd te beginnen met opruimen en omkleden, zodat je aan het einde van het tijdblok het terrein hebt verlaten. Tussen de tijdblokken wordt er extra schoongemaakt.

Gebruik van de zwembadinrichting en speelmaterialen

De speelattributen op de ligweide, de glijbaan en duikplanken mogen worden gebruikt. Volg hierbij de aanwijzingen op van het personeel.