Picture
 

Zwemseizoen 2023

Op vrijdag 26 mei openen wij de poort en sluiten deze weer op zondag 3 september 2023. Traditiegetrouw openen wij het zwemseizoen met het Ochtendzwemmen en sluiten wij het seizoen af met het Hondenzwemmen op zondagmiddag. Net als vorig jaar gaan we helaas later open dan de andere zwembaden in de regio. We beseffen ons dat dit niet door iedereen met gejuich wordt ontvangen. Het bestuur wil net als alle andere zwembaden rond 1 mei open zijn. Onze keuze verdient daarom ook wel enig uitleg. Op dit moment is een opening van het zwemseizoen begin mei financieel niet haalbaar. We hebben het geld namelijk hard  nodig voor het verduurzamen van het zwembad en moeten wij zorgen voor een sluitende begroting. De kosten voor de koude nachten in de maand mei bedragen 2/3 deel van de totale kosten voor gas. De oorlog in de Oekraïne dreef de energieprijzen op tot grootte hoogte. Inmiddels dalen de prijzen voor gas en elektra, maar nog niet snel genoeg. Het huidig prijsniveau zorgt ervoor dat de begroting van energiekosten van €25.000 stijgt tot €65.000. Voor het bestuur reden om een plan van aanpak op te stellen met als doel de totale energiekosten van gas en elektra drastisch te verminderen. Dit gaan we doen in twee stappen. In 2023 richten we ons op het verminderen van het stroomverbruik en in 2024 op het verminderen van het gasverbruik.

Voor het plaatsen van 1/3 deel van de zonnepanelen hebben we boven het zwembadterras een overkapping gebouwd. Hiermee slaan wij twee vliegen in één klap. Onder de terrasoverkapping is er bescherming tegen de zon en bovenop de overkapping zorgt deze zon voor gratis stroom. De vrijwilligers hebben deze klus voor 1 april geklaard en in mei worden de zonnepanelen geplaatst.  Vanaf 26 mei  hebben wij een fijne plek gecreëerd voor onze bezoekers van het zwembad.

Wat kunt u verder van ons verwachten?

  • We hebben onze tarieven voor abonnementen, entree en zwemactiviteiten niet verhoogd.
  • Wederom een Spaaractie van PLUS voor korting op onze abonnementen.
  • Aan de watertemperatuur van 23 graden wordt niet getornd.
  • Wij zijn elke dag van de week open.
  • Wij faciliteren het schoolzwemmen, de zwemlessen van de kinderen van het asielzoekerscentrum, Beachvolleybal, Duikclub Latimeria en de zwemlessen van Zwemschool Henny de Groot.
  • Scholen en verenigingen zijn verder welkom om gebruik te maken van onze ligweide voor schoolgym of verenigingsactiviteiten.
  • We organiseren allerlei activiteiten voor jong en oud.

Het bestuur en de vrijwilligers wensen u heel veel plezier in het nieuwe zwemseizoen.