Picture
 

Zwemseizoen 2024

Op vrijdag 26 april 2024 openen wij de poort en sluiten deze weer op zondag 7 september 2024. Traditiegetrouw openen wij het zwemseizoen met het Ochtendzwemmen, en sluiten wij het seizoen af met het Hondenzwemmen op zondagmiddag. Dit zwemseizoen openen wij een maand eerder dan vorig jaar.

Fase 1 en 2 “Het verminderen van het stroomverbruik” werpen hun vruchten uit. De 141 zonnepanelen, de energiezuinige zwemwaterpompen, de sensor op de glijbaan, het dynamisch energiecontract en andere energiemaatregelen hebben ertoe bijgedragen dat wij vorig jaar 62% minder stroom hebben verbruikt dan de voorafgaande jaren (van 67.000 kWh naar 25.000 kWh). Een topprestatie die ervoor heeft gezorgd dat de energiekosten beneden de begroting zijn gebleven. De voorbereidingen van Fase 3 “Het verminderen van het gasverbruik” zijn in volle gang en moeten ervoor zorgen dat de energiekosten nog verder naar beneden gaan. De twee CV-ketels van het zwembad worden ontmanteld en vervangen door 6 nieuwe warmtepompen.

Wat kunt u verder van ons verwachten?

  • We hebben onze tarieven voor abonnementen, entree en zwemactiviteiten niet verhoogd.
  • Wederom een Spaaractie van PLUS voor korting op onze abonnementen.
  • Aan de watertemperatuur van 23 graden wordt niet getornd.
  • Wij zijn elke dag van de week open.
  • Wij faciliteren het schoolzwemmen, zwemlessen voor de kinderen van het asielzoekerscentrum, Beachvolleybal, Duikclub Latimeria en zwemlessen van Zwemschool Henny de Groot.
  • Scholen en verenigingen zijn verder welkom om gebruik te maken van onze ligweide voor schoolgym of verenigingsactiviteiten.
  • We organiseren allerlei activiteiten voor jong en oud.

Het bestuur en de vrijwilligers wensen u heel veel plezier in het nieuwe zwemseizoen.