Picture
 

Vrijwilligers: de drijvende krachten achter Zwembad de Horsten

Vrijwilligers: de drijvende krachten achter Zwembad de Horsten

Het bestuur en vrijwilligers van Zwembad de Horsten kunnen terugkijken op een geslaagde Kijkdag.

In het openingswoord kwam voorzitter Eltje Toutenhoofd nog even terug op zijn speech van mei 2018, waarin hij zijn verwachtingen uitsprak over de betrokkenheid van de Muzzelknoalsters voor het behoud van Zwembad de Horsten met de volgende woorden: “Lieve mensen, nu gaat het beginnen en moeten wij met elkaar de schouders eronder zetten om Zwembad de Horsten te behouden voor ons dorp.” Aan die verwachtingen is ruimschoots tegemoet gekomen. Het bestuur en de vrijwilligers zijn trots op hetgeen er in de periode vanaf 2018 is bereikt. Een topprestatie van formaat, zoals Toutenhoofd de inzet van de vrijwilligers noemde.

De succesfactoren voor dit succes zijn volgens Eltje Toutenhoofd inzet, creativiteit, volharding, samenwerking, passie en positiviteit. Met name de samenwerking met de Zwemvereniging Musselkanaal, het toezicht door Zwemschool Henny de Groot en het onderhoud aan de waterzuiveringsinstallatie door Hellebrekers waren van grote waarde bij de opstart in 2018 en nu nog steeds.
Ook werden Dorpsbelangen Musselkanaal en de lokale ondernemers en sponsoren bedankt voor hun bijdrage aan de ontwikkeling van Zwembad de Horsten. Voor de onthulling werden de wethouders Borgesius en Hofstra door Eltje Toutenhoofd gevraagd om hem te assisteren bij het onthullen van Zwembad de Horsten 1.0. Deze tweeluik tussen het startjaar 2018 en 2024 gaf een duidelijk beeld over de ontwikkelingen van het zwembadterrein. De verschillen: een nieuw zwembadterras met overkapping en kleurig terrasmeubilair, olijfbomen, bloembakken, toiletgroepen, invalidentoilet, extra kleedcabines en kleedruimtes, een kiosk, coating voor de zwembadvloer en wanden, zonnepanelen, warmtepompen, nieuwe beplanting, beachvolleybalvelden, nieuwe speeltoestellen, douches en kleedruimte voor baby’s.

Wethouder Borgesius voerde namens de gemeente het woord en verwees in zijn toespraak naar een krantenartikel waarin de betrokkenheid van de Muzzelknoalsters bij het behoud van Zwembad de Horsten werd genoemd. Er werden destijds 2600 handtekeningen ingezameld wat aangeeft dat het zwembad voor Musselkanaal een belangrijke voorziening is. Daarna werden de aanwezigen via rondleidingen door Harry Bos, machinekamer en verduurzaming, Henk Schlimbach, Zwemvereniging Musselkanaal (ZVM), Bennie Wiekens, Zwembad en Ben Kaijser, opstallen en terreinen verder op de hoogte gebracht over de veranderingen.

De sfeer was gezellig en onder het genot van een kop koffie, thee en cake werd er druk met elkaar gesproken over het Zwembad en wat er allemaal was bereikt.
Iedereen bedankt voor de aanwezigheid.